Liesbeth Huiberts

Oorspronkelijk kom ik uit het onderwijs, maar al vrij snel ontdekte ik dat mijn hart bij het theatervak ligt.

Samen met Kees van Leeuwen heb ik als mimespeelster veel gespeeld zowel in kinder- als volwassen producties en ook hebben we samen de Jeugdtheaterschool opgericht,  waarvan ik mede directeur ben. Als drama docent heb ik een jarenlange ervaring binnen allerlei instellingen en scholen.

Mijn specialisatie is Drama in het Speciaal Onderwijs en het leerplan Drama in het Speciaal Onderwijs is bekend in binnen- en buitenland. Naast lesgeven en het ontwikkelen van het leerplan en theaterprojecten op scholen, ben ik werkzaam als docenten coach.

Op de Jeugdtheaterschool geef ik toneelles aan kleuters en basisschoolleerlingen.

Het liefst geef ik les aan kinderen, omdat ze een open mind hebben. Belangrijk in mijn lessen vind ik om het spontane spel en de creativiteit bij kinderen te ontwikkelen. De toneellessen zijn thematisch en in elke les wordt er iets nieuws geleerd. Onder deskundige leiding leert het kind hoe theater werkt. Het leerproces is stapsgewijs en al spelend is het een grote ontdekkingsreis van wie je bent en wat je doet op toneel en welke theatrale middelen je kunt gebruiken waarbij het plezier hebben voorop staat.