Bij de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. staat de leerling centraal. Bij al onze cursussen en workshops bieden we de leerling de mogelijkheid de eigen talenten en vaardigheden op theatergebied te ontdekken en te ontwikkelen. We doen dit door een veilige en pedagogisch verantwoorde omgeving te scheppen, waarin de leerling wordt gestimuleerd zichzelf te presenteren en samen te werken met de andere leerlingen.

Om de leerling optimaal te kunnen begeleiden en om individuele aandacht te kunnen geven, werken we met relatief kleine groepen (maximaal 15).

We bieden cursussen aan voor wie kennis wil maken met het theatervak, maar we hebben ook langlopende leerlijnen. In de langlopende leerlijnen kunnen leerlingen zichzelf ontwikkelen tot jonge theatermakers. Veel van onze oud leerlingen hebben de weg naar een theateropleiding of carrière gevonden. Onze leerlingen worden geroemd om hun veelzijdigheid en hun openheid, waarbij opvalt dat ze niet vastzitten in aangeleerde maniertjes en theatertrucjes.

Voor leerlingen die het vak in willen bieden we individuele auditie training. Afspraken voor deze training kunnen gemaakt worden via ons kantoor.