Musical vanaf 12 jaar

Als je helemaal weg bent van musical en je houdt van zingen, dansen en toneelspelen, dan zit je bij de cursus musical helemaal goed!

Elke week krijg je een uur dansles, een uur zangles en een uur spelles. Daarnaast krijg je om de drie weken een extra uur zangles in een kleine groep, zodat de docent extra veel individuele aandacht aan je stem kan besteden.

In de zangles krijg je zangtechniek en zing je heel veel liedjes, niet alleen uit musicals, maar ook nummers die nú populair zijn. In de dansles leer je de basistechniek van de showdans en maak je danscombinaties op verschillende muziekstijlen. De spellessen leren je hoe je een rol moet spelen, hoe je emoties laat zien op het toneel en hoe je samen een scène maakt.

In december hebben we een Kerstshow. In deze show speel je een scène, zing je een lied en doe je een dans.

Aan het eind van het jaar speel je een eigen mini-musical. De eerstejaars en tweedejaars spelen een musical van ongeveer 40 minuten, de derde en ouderejaars spelen een musical van minimaal een uur.

Praktische informatie: de cursus Musical bestaat uit 25 lessen van drie, soms vier uur (extra zangles) en wordt gegeven door ervaren dans, zang en speldocenten. De lessen zijn op woensdagmiddag 16.30-19.30 / 20.30 uur. Leslocatie zijn de studio's van Theater Ins Blau, Haagweg 6 te Leiden (naast het Stadsparkeerplan). De cursusprijs bedraagt € 485,00. Bij voldoende inschrijvingen start de cursus op 26 september 2018. De Kerstshow is op vrijdag 14 december 2018 en de einduitvoering is op zaterdag 13 april 2019, allebei in Theater Ins Blau.