Acteren 15+

Wil je leren acteren en weten hoe je dat moet doen? Kom dan naar de cursus Acteren!

Bij de cursus Acteren leer je op een natuurlijke manier te spelen. Je leert geen trucjes, maar er wordt gewerkt aan spel, houding, stem, beweging en aan de ontwikkeling van theatrale vaardigheden. Je krijgt les vanuit lesblokken, zodat je intensiever aan een lesonderwerp werkt. Een lesblok kan gaan over personages en types of over het gebruik van de toneelruimte.

Ook krijg je feedback over je spel. Dit is geen kritiek, maar helpt je wel om je eigen talenten verder te ontwikkelen.

In de Kerstshow heb je een eerste presentatie voor publiek. Daarna ga je in de tweede helft van het seizoen werken aan een eindpresentatie.

Het thema voor het stuk bepaal je met je mede leerlingen. Belangrijk is dat je hierbij je eigen creativiteit gebruikt. Aan de hand van de scènes, weet je hoe je de tekst moet gebruiken, zodat je de tekst niet uit je hoofd hoeft te leren.

De einduitvoering is een echt theaterstuk met decor, kostuum, licht en geluid

Praktische informatie: de cursus Acteren bestaat uit 25 lessen van elk twee uur en wordt gegeven door Kees van Leeuwen op dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur. Leslocatie zijn de studio's van Theater Ins Blau, Haagweg 6 te Leiden (naast het Stadsparkeerplan). De cursusprijs bedraagt Euro 270,00. Bij voldoende inschrijvingen start de cursus op 27 september 2016. De Kerstshow is op zaterdag 17 december 2016 en de einduitvoering is op zaterdag 8 april 2017, allebei in Theater Ins Blau.